Bibel, Tro & Tanke

Bibel, Tro & Tanke – Undervisningskvelder

Velkommen til Bibel, Tro & Tanke – et nytt tilbud med månedlige undervisningskvelder for deg som ønsker å gå dypere i troen. Vårt mål er å styrke disippelskapet gjennom slitesterk tro og tanke.

Målgruppe

Disse kveldene er åpne for alle som vil dykke dypere inn i troens mysterier, med særlig adresse til unge voksne.

Tid og Sted

Norkirken Bergen
Første onsdag hver måned
Klokken 19:30 – 21:30

Vertskap

Norkirken Bergen, G19

Undervisningsansvar

Vi har et variert team av undervisere, inkludert pastorer i menigheten, Rolf Kjøde, teologistudenter fra NLA, og andre ressurspersoner.

Rammer

Hver undervisningskveld består av to økter med en halv times måltid imellom. Dette gir tid til både fordypning og fellesskap.

Tematikker

Vi tar for oss sentrale trostemaer, spørsmål i skjæringspunktet tro/tanke/apologetikk, og bibelundervisning på utvalgte bibelske skrifter. Eksempler på temaer vi vil utforske inkluderer:

• Første Mosebok 1-3: Skapelse og syndefall
  • Messiasprofetier i Jesaja
  • Romerne 9-11
  • Bergprekenen
  • Johannes’ Åpenbaring

Vi fokuserer på avsluttede enheter hver kveld, men balanserer dette med å holde de store linjene i troen tydelige.

Hvorfor delta?

• Utforsk hva vi tror og tenker om vanskelige temaer.
  • Styrk ditt disippelskap med slitesterk tro og tanke.
  • Opplev fellesskap gjennom undervisning, samtale og måltid.

Høstens Samlinger

Johannes’ Åpenbaring: i korte trekk og noen dypdykk

Førstelektor Rolf Kjøde (NLA Høgskolen, Norkirken)
Start serien med en fascinerende kveld om Johannes’ Åpenbaring. Rolf Kjøde vil guide oss gjennom hovedtrekkene i Bibelens mest mystiske bok, og utforske noen av de mest interessante delene i dybden. Opplev en kveld med dyp innsikt i Johannes’ visjoner og deres betydning for troen.

Første Mosebok 1-3: Skapelse og Syndefall

Pastor Thomas Hammer (Norkirken)
Bli med på en berikende undervisningskveld om skapelsens undre og syndefallets konsekvenser. Pastor Thomas Hammer vil hjelpe oss å forstå og tolke disse viktige tekstene på en meningsfull måte.

Messiasprofetier i Jesaja

Teologistudent Josefine G. Mjøs (NLA Høgskolen)
Utforsk de fascinerende profetiene som peker mot Messias og forstå deres betydning for vår tro i dag. Josefine G. Mjøs vil lede oss gjennom denne spennende tematikken med innsikt og engasjement.

Bergprekenen (Matteus 5-7): Gudsrikets Standard

Bibelskolelærer Ole Magnus Breivold (Bildøy)
Dykke dypt ned i Jesu mest kjente preken og utforske de tidløse prinsippene for et liv i Guds rike. Ole Magnus Breivold vil gi oss innsikt, refleksjon og åndelig vekst gjennom denne inspirerende kvelden.

Bli med oss!

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Bibel, Tro & Tanke – en serie undervisningskvelder som vil styrke din tro og tanke. Ta del i fellesskapet, lærdommen og inspirasjonen som venter deg på Norkirken Bergen hver første onsdag i måneden klokken 19:30. Vi gleder oss til å se deg der!